Parazit SEO sosyal medyada her yerde karşımıza çıkıyor ve dürüst olmak gerekirse bununla ne kastedildiğini bilmiyordum.
Bunu birçok niş site sahibi paylaşıyor, genellikle ortaklık ödemelerinde büyük bir artışı gösteren bir grafikle veya kazanılacak parayı açıklayan bir tür metinle birlikte.
Mesele şu ki, Parazit SEO'yu açık ve net bir şekilde açıklayan çok az kişi var.
Birçoğu sanki yapay zeka tarafından yazılmış gibi hissettiriyor. Hatta sosyal medyada sordum ve aşağıdaki gibi cevaplar aldım.
Sosyal medyadan parazit SEO'nun zayıf açıklaması
Sosyal medyadan parazit SEO'nun zayıf açıklaması
Tahmin edebileceğiniz gibi, bu belirsiz cevaplardan pek de memnun kalmadım. Dürüst olmak gerekirse, sanki yapay zeka tarafından yazılmış gibi hissettim.
Bu yüzden birkaç günümü derinlemesine araştırmaya ayırdım ve Parazit SEO'nun ne olduğu ve buna değip değmediği konusunda size basit bir açıklama hazırladım.
SEO'nuzu iyileştirmek için ücretsiz içerik çerçeveleri ve çalışma sayfaları edinin
Ve bir sürü başka değerli indirme.
E-posta Adresi
Abone
Size spam göndermeyeceğiz. Dilediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edin.
İçindekiler
Parazit SEO Nedir?
Parazit SEO, misafir yazarlığıyla aynı şey midir?
Parazit SEO'ya değer mi?
Parazit SEO kullanmalı mısınız?
Parazit SEO'nun ilerledikçe yaratacağı sorunlar
Haber yayın kuruluşları sitelerinde buna neden izin veriyor?
Sorun hakkında ne yapılabilir?
Son düşünceleriniz?
Parazit SEO Nedir?
Parazit SEO, içeriğinizi başka birinin üst sıralarda yer alan web sitesinde yayınlamanızdır.
Yayıncının sunduğu yüksek alan yetkisinin, içeriğinizin 1 numaraya, yani 1. sayfaya çıkması için yeterli olacağından emin olabilirsiniz.
Misafir gönderisine çok benziyor , değil mi? Ama büyük bir fark var.
Görüyorsunuz, Parazit SEO'da insanlar geri bağlantı aramıyor. Ortaklık tekliflerine trafik çekmeyi hedefliyorlar.
Örneğin, DA 80+ değerine sahip bir Doğru Cep Telefonu Numarası Listesi sitede "en iyi açılış sayfası oluşturucuları" hakkında bir yazı yayınlamayı deneyebilirim, çünkü makalenin bu durumda yüksek sıralamalara ulaşacağını biliyorum.
Ortaklık bağlantılarımın tıklanma olasılığı daha yüksek oluyor, bu da komisyon alma olasılığımın daha yüksek olduğu anlamına geliyor.
Parazit SEO'nun Görselleştirilmesi
Yüzeysel olarak, bu, ortaklık programlarından komisyon üretmenin daha hızlı bir yolu gibi geliyor. Ve bir bakıma öyle.
Bu yüksek DA siteleri makalenizi hızla ve Google'da en üst sıraya taşıyacaktır; bu da sizin için daha fazla tıklama ve daha fazla ortaklık komisyonu geliri anlamına gelir.
Ama eğer kendi markanızı oluşturuyorsanız, bunun peşinden gitmeniz gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Misafir yazarlığa kıyasla neden böyle olduğunu açıklayayım.
Parazit SEO, misafir yazarlığıyla aynı şey midir?
Hayır.
Misafir yazarlık, başka bir yüksek sıralamalı siteden bağlantı alarak kendi sitenizin otoritesini oluşturmakla ilgilidir.
Bu daha yüksek yetki, "para kazandıran" makalenizin Google'da daha üst sıralarda yer alması anlamına gelir.
Misafir gönderisinin görsel temsili
Parazit SEO'da olduğu gibi, siz de hala başka bir site için konuk makaleler yazıyorsunuz.
Ancak, ortaklık tekliflerine bağlantılar yerine, bu ortaklık tekliflerini tanıtan kendi makalelerinize bağlantılar ekliyorsunuz.
Bunu yeterince yaparsanız sitenizin otoritesini inşa edebilirsiniz. Bu genellikle Google'ın en üstünde farklı konularda birden fazla makaleyle sonuçlanır.
Google'ın 1. sayfasında çok sayıda makaleye yer verirsiniz, bu da sitenize daha fazla trafik gelmesine yol açar.
Bu, yıllardır diğer sitelerde misafir olarak yazı yayınlamanın yerleşik yöntemidir.
Temel olarak, diğer yüksek otoriteli sitelerin "şu siteye bakın" demesini sağlayarak otorite oluşturuyorsunuz.
Parazit SEO ise, başkasının alan adı yetkisi sayesinde satış elde etmekle ilgilidir.
Sitenize çoğu zaman çok az fayda sağlar veya hiç fayda sağlamaz.
Her iki yaklaşımda da, başka bir kişinin sitesinin yetkisini kullanıyorsunuz. Genellikle yüksek DA'ya sahip bir site. Ancak, fark amaçta…
Parasite SEO'nun amacı, harici yüksek DA sitesi aracılığıyla bağlı kuruluş satışlarını artırmaktır
Misafir gönderisi, harici yüksek DA sitesi aracılığıyla sitenizin yetkisini oluşturmakla ilgilidir
Parazit SEO kullanarak kısa vadede biraz daha fazla para kazanabilirsiniz, ancak kendi markanız ve siteniz DA veya trafik açısından büyümeyecektir.
Uzun vadede kendi otoritenizi oluşturmanın avantajını, bir ortaklık programından daha hızlı ödeme almakla takas ediyorsunuz.
Elbette, parazit SEO'nun değerli olabileceği zamanlar vardır. Ancak, kendi alan otoritenizi ve marka varlığınızı oluşturmanın uzun vadede daha iyi bir oyun olduğunu düşünüyorum.
İşte nedeni.
Parazit SEO'ya değer mi?
Bence genel olarak hayır.
Şu anda bunu hızlı para kazanmanın bir yolu olarak öne süren çok sayıda insan var. Ve anlıyorum, hepimiz biraz para kazanmak için buradayız ve bu bunu yapmanın kolay bir yolu gibi görünebilir.
Ancak bunun uzun vadede iyi bir yöntem olduğunu düşünmüyorum ve Google'ın da buna uzun süre izin vereceğini sanmıyorum.
Nedenini açıklayacağım. Ama önce, açıklamaya yardımcı olması için bir örneğe bakalım.
Bu tür pazarlama stratejilerinde sıklıkla olduğu gibi, bunların nasıl işlediğini anlamak için tersine mühendislik uygulamaya çalışıyorum.
Parazit SEO analizimi araştırırken , " en iyi diyet hapları "ndan bahseden ve bir Parazit SEO oyunu olan bir parça keşfettim .
"Yüksek DA" haber sitesinde yayınlanmış ve ortaklık bağlantılarıyla dolu.