Ndị na-ahụ maka mgbasa ozi ọha na eze bụ ụzọ ọrụ na-adịbeghị anya kemgbe ịrị elu nke mgbasa ozi ọha na eze ghọrọ ọganihu. Ka ọ dị ugbu a, ọnụnọ mgbasa ozi ọha na-arụsi ọrụ ike bụ ihe dị mkpa maka ọtụtụ azụmaahịa. Mana ọ na-achọkwa uche okike nwere nkà iji rụpụta nsonaazụ, ọkachasị n'oké osimiri nke ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ijeri 5 ndị ọrụ mgbasa ozi mgbasa ozi . Ọ bụ ya mere ọtụtụ ụlọ ọrụ ji ewe ndị na-ahụ maka mgbasa ozi na-elekọta mmadụ ka ha na-ejikwa akaụntụ mgbasa ozi ha.
Kedu ihe ndị njikwa mgbasa ozi Social na-eme?
Ndị na-ahụ maka mgbasa ozi ọha na eze na-eme ihe karịrị nanị zụrụ ndepụta nọmba ekwentị ikenye na akaụntụ mgbasa ozi ọha gị mgbe nnukwu ire ere mere. Ha na-eme atụmatụ mgbasa ozi mgbasa ozi na-ebuli ha elu maka akaụntụ mgbasa ozi ọ bụla ị nwere. Ha na-enyocha hashtags ndị dị mkpa na ụzọ kachasị mma iji mee ka ndị na-ege gị ntị hụ mgbasa ozi mgbasa ozi gị. Mgbe ahụ, ha na-ahazi posts ndị ahụ ka ha pụta n'oge kwesịrị ekwesị ka ị nweta njikọ aka kacha mma. Ha na-ejikwa onyonyo gị na nyiwe mgbasa ozi ọha, gụnyere avatar na ọkọlọtọ gị.
Ụfọdụ ndị ọrụ mgbasa ozi na-elekọta mmadụ na-eji ngwá ọrụ na-agafe na nyiwe dị mkpa. Ngwá ọrụ ndị a nwere ike ịdị ọnụ, ma ọ bụrụ na ha anọghị na mmefu ego, ndị na-ahụ maka mgbasa ozi na-elekọta mmadụ nwere ike ịme Google Doc ma ọ bụ akwụkwọ mgbasa ozi iji mepụta kalenda nke ha. Mgbe ahụ, ha nwere ike idetuo na mado n'ime nyiwe kwesịrị ekwesị n'oge kwesịrị ekwesị.
Otu izu na ndụ onye njikwa mgbasa ozi ọha
Ma ị nwere mmasị ịghọ onye njikwa mgbasa ozi ọha ma ọ bụ na ị bụ onye nwe azụmahịa nke chọrọ ịghọta akụkụ mgbasa ozi mgbasa ozi nke ahịa gị, ọ nwere ike inye aka ịmata ihe njikwa mgbasa ozi ọha na eze dị n'ezie. Ka anyị gbarie otu izu na ndụ onye njikwa mgbasa ozi.
Monday
Na Mọnde, ọ bụ oge imepe kalenda wee malite ịhazi ọkwa mgbasa ozi ọha. Ọ bụrụ na onye na-ahụ maka mgbasa ozi na-elekọta mmadụ nwere nkà ma dị njikere nke ọma, a ga-edozilarị akwụkwọ mgbasa ozi mgbasa ozi maka izu dị ugbu a. Kama ịrụ ọrụ n'izu a, ha ga-ahazi ọkwa mmekọrịta maka izu na-abịa.
Ha nwere ike ileba anya na mmemme ọ bụla pụrụ iche azụmahịa ahụ zubere n'izu na-abịa, yana ezumike ọ bụla ma ọ bụ obere ezumike ha nwere ike ime ka ọ pụta ìhè. Ha ga-edepụta ọkwa ndị ahụ ma nwee ike iziga ha onye ahịa maka nkwado ma ọ bụrụ na nke ahụ bụ ụdị mmekọrịta ahụ. Ụfọdụ ndị ahịa tụkwasịrị ndị na-ahụ maka mgbasa ozi ha na-elekọta mmadụ ka ha kwado mgbasa ozi mgbasa ozi n'onwe ha.
Tuzdee
Na Tuzdee, ọ bụ oge iji nweta ọkwa mgbasa ozi mmekọrịta ndị ahụ ahaziri. Mee ndezi ọ bụla dị mkpa wee hazie ha maka ụbọchị na oge a kapịrị ọnụ nke ga-enwe ike itinye aka kacha. Nke a na-ewe ụfọdụ nyocha n'akụkụ nke onye njikwa mgbasa ozi mmekọrịta, dabere na ma onye ọrụ na otu mgbasa ozi mgbasa ozi yana mmemme nke ndị na-ege gị ntị lekwasịrị anya.
Maka nhazi oge, ọ nwere ike inye aka iji ngwá ọrụ dị ka Hootsuite ma ọ bụ Sprout Social nke ga-enye ha ohere ịhazi na ịdefe ozi site na otu ebe etiti. Na-enweghị ngwá ọrụ ndị ahụ, ha nwere ike ịhazi ọkwa ndị ahụ n'elu ikpo okwu mgbasa ozi ọ bụla - ọ bụrụhaala na ikpo okwu ndị ahụ na-ekwe ka ọ bụrụ nhazi ọkwa.
Wenezde
Wenezde bụ ụbọchị dị mma iji lekwasị anya na mgbasa ozi na itinye aka na ndị na-eso ụzọ. Onye njikwa mgbasa ozi ọ bụla bara uru nnu ha ga-elele ọkwa kwa ụbọchị wee zaghachi azịza ma ọ bụ ajụjụ ka ndị na-ege gị ntị ghara ichere ogologo oge maka nzaghachi. Maka ihe ọ bụla ọzọ, Otú ọ dị, Wednesday na-abụkarị ụbọchị raara onwe ya nye. Ndị na-ahụ maka mgbasa ozi na-elekọta mmadụ ga-agakwuru ndị nwere ike ime ka ha rụọ ọrụ mmekọrịta, chọọ ndị ahịa nwere ike na-achọ ihe nke ika gị na-enye, yana ụzọ ndị ọzọ na-arụsi ọrụ ike nke mgbasa ozi mgbasa ozi.
Tọzdee
Na Tọzdee, ọ bụ oge ịmalite ịkwado maka izu na-abịa. Ọ bụrụ n'ịhụta ịchọrọ onyonyo eserese ọ bụla maka mgbasa ozi mgbasa ozi gị na-aga n'ihu n'ime izu ole na ole sochirinụ, onye njikwa mgbasa ozi ga-ejikọta ya na onye nrụpụta eserese iji malite ndị ahụ. N'ụzọ dị otú ahụ, na Mọnde, mgbe oge ruru idepụta posts ndị ahụ, ha ga-enwe eserese. Ha nwekwara ike zute ndị ahịa ka ha kparịta ụzọ ọ bụla ha chọrọ ka mgbasa ozi ọha ha were were n'ime izu ole na ole sochirinụ.
Fraịde
Fraịde bụ ụbọchị kachasị mma n'izu iji nyochaa. Lee anya na nchịkọta mgbasa ozi mgbasa ozi. Kedu posts kacha mma n'elu ikpo okwu na nke posts gbasiri ike? Kedu ihe a ga-enweta na ndụmọdụ ndị ahụ? Onye njikwa mgbasa ozi na-elekọta mmadụ ga-enyocha akụkọ ndị a, gwa onye ahịa ha ihe ha chọpụtara, ma were ihe ọmụma ahụ n'ime izu ndị na-abịa.
N'ezie, usoro nhazi mgbasa ozi ọ bụla ga-adịgasị iche dabere na ọrụ ha ga-arụ. Usoro nhazi a na-enye nghọta dị ka ihe ị ga-atụ anya ya.
Otu izu na ndụ onye njikwa mgbasa ozi ọha
-