5 taktika për strategjinë tuaj të marketingut 2020

Currency Data give you currency user data. all is the active crypto currency users data.
Post Reply
mostakimvip04

5 taktika për strategjinë tuaj të marketingut 2020

Post by mostakimvip04 »

Marketingu dixhital është një industri gjithnjë në zhvillim me tendenca të reja, praktika më të mira, statistika dhe platforma që shfaqen si duket çdo ditë. Zbulimi i strategjisë së duhur për markën tuaj është po aq i rëndësishëm sa ekzekutimi i saj. Por ku të filloni?

Nëse ndiheni të mbingarkuar me raportet më të fundit të tendencave për vitin 2020, nuk jeni vetëm. Ka shumë informacion atje. Nëse po kërkoni të përmirësoni strategjinë tuaj të marketingut për vitin 2020, ne do të mbulojmë disa nga tendencat dhe taktikat kryesore që duhet t'i konsideroni seriozisht këtë vit.

Ndërsa ne nuk po themi se duhet të braktisni plotësisht strategjinë tuaj të vjetër, në vend të kësaj, pse të mos merrni parasysh përfshirjen e këtyre taktikave të reja për strategjinë tuaj të marketingut 2020? Disa që mund të jeni duke i bërë tashmë (mirë për ju!) disa për të cilat mund të jeni duke menduar, por keni hezituar t'i filloni, dhe të tjerët mund të mos jenë as në radarin tuaj.

Pavarësisht nga statusi i tyre, ata të gjithë duhet të shkojnë në krye të listës suaj të prioriteteve në mënyrë që të qëndrojnë të rëndësishëm, dhe për këtë arsye të suksesshëm, në vitin e ri.

1. Optimizoni përmbajtjen për kërkime të gjata në bisht, kërkim me zë dhe fragmente të veçuara
Në vitin 2020 njerëzit po vazhdojnë të kërkojnë gjëra në mënyra unike. Kërkimi zanor po vazhdon të rritet në popullaritet, pjesërisht për shkak të rritjes së altoparlantëve inteligjentë si Amazon Alexa dhe Google Home. Në fakt, rreth një e katërta e shtëpive në SHBA tani kanë një altoparlant inteligjent dhe mbi 60% e njerëzve që tashmë përdorin një altoparlant inteligjent po planifikojnë ta përdorin atë më shumë.

Pjesët e veçuara po rriten gjithashtu në popullaritet dhe janë metoda e preferuar për shumë njerëz për mbledhjen e informacionit. Tashmë do të zbuloni se mbi 60% e kërkimeve në Google kanë një rezultat të veçuar të fragmentit dhe ky numër pritet vetëm të rritet.

Taktikat e paraqitura të fragmentit për strategjinë tuaj të marketingut 2020
Këtu është një shembull i një fragmenti të veçuar që shfaqet si rezultat i një pyetjeje kërkimi me bisht të gjatë, të bazuar në pyetje

Pra, çfarë do të thotë e gjithë kjo? Ju duhet të filloni të optimizoni përmbajtjen tuaj për këto lloj kërkimesh! Trafiku organik është ende një lojtar kryesor dhe duke vazhduar me tendencat më të fundit të kërkimit, ju mund të vazhdoni të rritni sasinë tuaj të trafikut organik.

Me këto lloje kërkimesh do të vini re se përdoruesit po përdorin pyetje kërkimi më të gjata, më të fokusuara, shpeshherë të bazuara në pyetje. Duke optimizuar përmbajtjen tuaj për këto lloj pyetjesh, përmbajtja juaj ka më shumë gjasa të zgjidhet si përgjigje që ose një altoparlant inteligjent do të përsërisë ose si fragment i paraqitur për atë pyetje.

Ne ju rekomandojmë të përdorni një mjet SEO si SEMrush për t'ju ndihmuar të vazhdoni me fjalët tuaja kyçe. Ato gjithashtu mund t'ju ndihmojnë të gjeni disa mundësi të reja për fjalë kyçe, duke përfshirë fjalë kyçe që kanë një fragment të veçuar.

2. Shkoni ndërveprues me përmbajtjen tuaj
Sa më tërheqës të mund ta bëni përmbajtjen tuaj në vitin 2020, aq më mirë. Jo vetëm që kjo do të ndihmojë që përmbajtja juaj të dallohet nga të gjithë të tjerët, por e thënë thjesht, njerëzve u pëlqen më shumë! Hulumtimet tregojnë se mbi 90% e njerëzve duan të shohin më shumë përmbajtje interaktive në internet. Jepini njerëzve atë që duan!

Taktikat interaktive të mediave sociale për strategjinë tuaj të marketingut 2020
Krediti i imazhit: Sked Social

Tregimet në Instagram janë një mënyrë e shkëlqyer për t'u përfshirë me më shumë përmbajtje interaktive. Instagram ka shumë veçori të integruara drejtpërdrejt në platformën e tyre që ju lejon të filloni shpejt me këtë. Ndërsa ne rekomandojmë (si gjithmonë) zhvillimin e një strategjie përpara se të zhyteni, është mirë që sapo të doni të filloni, mund ta bëni këtë shpejt dhe me lehtësi.

Starbucks bën një punë të shkëlqyer duke angazhuar audiencën e tyre përmes Historisë së tyre në Instagram. Shembulli i mësipërm është një mënyrë se si ata e bëjnë këtë duke pyetur audiencën e tyre se çfarë artikulli donin të mësonin në ASL.

Sigurohuni që të përdorni sondazhet, ngjitësit e pyetjeve, rrëshqitësit, hashtags dhe më shumë. Monitoroni analitikën tuaj të Historive për të parë se cilat lloje të përmbajtjes funksionojnë më mirë me audiencën tuaj. Audienca juaj specifike mund të angazhohet më shumë me sondazhet kundrejt pyetjeve, për shembuj. Provoni gjërat unike dhe shikoni se çfarë i përshtatet më së miri!

Udhëzues për fillestarët për njoftimet pushuese në ueb
3. Futuni në bord me podcasting
Podcast-et janë bërë jashtëzakonisht të njohura këto ditë, dhe në vitin 2020, është koha të filloni të përfitoni nga ky popullaritet. Ndërsa kjo mund të nënkuptojë fillimin e podcast-it tuaj, nuk është e nevojshme. Planifikimi Lista e emaileve të biznesit dhe konsumatorit Lista e emaileve të biznesit dhe konsumatorit i paraqitjeve në podkastet e njerëzve të tjerë është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur ekspozimin tuaj në vitin 2020.

Image

Taktikat e podcastingut për strategjinë tuaj të marketingut 2020
Krediti i imazhit: Edison Research

Mbi gjysma e popullsisë së SHBA-së ka dëgjuar një podcast, dhe siç mund ta shihni nga grafiku i mësipërm, ky është një numër që ka ardhur në rritje të vazhdueshme dhe vetëm do të vazhdojë ta bëjë këtë.

Ngjashëm me blogging, podcasting është i shkëlqyeshëm sepse funksionon për të gjithë. Pavarësisht nga industria juaj, ka një podcast për të. Me gjasë disa. Zhvillimi i podcast-it tuaj është diçka që mund të dëshironi të merrni në konsideratë, por ndërsa krijoni audiencën tuaj (ose si një mënyrë për të) ne gjithashtu rekomandojmë shumë të paraqiteni në podkaste të tjera, tashmë të krijuara. Është një mënyrë e shkëlqyer për të nxjerrë emrin dhe markën tuaj te një audiencë e re.

Njerëzit i duan podkastet për shkak të aksesit të tyre. Mund të dëgjoni në shtrat, në udhëtimin tuaj për në punë, duke ushtruar, duke bërë punë, pothuajse kudo! Pavarësisht se çfarë jeni duke bërë, mund të vendosni një podcast dhe të qëndroni të përditësuar për gjërat. Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për tregtarët që janë në kërkim të mënyrave të reja dhe emocionuese për të angazhuar audiencën e tyre.

Nëse po kërkoni këshilla se si të gjeni podcast-in e duhur për t'u kontaktuar, ose si duhet t'i afroheni, shikoni këtë udhëzues të mrekullueshëm .

4. Bashkëpunoni me mikro-ndikues
Ne kemi folur më parë për fuqinë e punës me ndikuesit . Ndërsa kjo është ende një deklaratë e vërtetë, në vitin 2020, është koha për një ndryshim të vogël. Mediat sociale po vazhdojnë të ndryshojnë, më drastikisht vitin e kaluar kur Instagram vendosi të fillojë të heqë numrin e pëlqimeve nga postimet . Pëlqimet po bëhen më pak të rëndësishme; angazhimi i vërtetë po bëhet më i rëndësishëm.

Taktikat e mikro-ndikuesve për strategjinë tuaj të marketingut 2020
Krediti(et) e imazhit: Smart Insights

Ju mund të mendoni se sa më shumë ndjekës të ketë një ndikues, aq më shumë angazhim marrin. E kundërta është në të vërtetë e vërtetë. Për këtë arsye, viti 2020 ka të bëjë me mikro-ndikuesin, i cili ka mesatarisht 1000 ndjekës ose më pak. Ata shohin shkallën më të lartë të angazhimit (rreth 7.2% në Instagram). Ata gjithashtu priren të jenë rreth 6.7 herë më me kosto efektive , kështu që nëse po kërkoni zona ku mund të kurseni para këtë vit, këtu është një mundësi e shkëlqyer.

Sigurohuni që të bashkëpunoni me influencuesit e duhur që kanë një audiencë të ngjashme me tuajin, në mënyrë që të siguroheni që partneriteti juaj të jetë i suksesshëm. Ju nuk dëshironi të punoni me influencuesin që ka shkallën më të mirë të angazhimit, ju dëshironi atë që ka angazhim të madh dhe audiencën e duhur që ka të ngjarë të jetë i interesuar për produktin ose shërbimin tuaj.

5. Përdorni me zgjuarsi njoftimet shtytëse në ueb
Natyrisht, ne duhet ta mbyllim duke diskutuar web push. Për disa, ky vit duhet të jetë viti që më në fund do të pranoni dërgimin e njoftimeve pushuese në ueb. Për të tjerët, strategjia juaj mund të ketë nevojë për një rifreskim. Vini re që thamë që këtë vit duhet të përdorni me zgjuarsi web-pushimin.

Pyes veten se çfarë do të thotë? Me pak fjalë, fushatat tuaja duhet të jenë shumë të synuara dhe të rëndësishme për secilin prej pajtimtarëve tuaj. Një përzierje e fushatave që përfshijnë njoftime të aktivizuara bazuar në veprimin specifik të një përdoruesi (si p.sh. braktisja e karrocës së tij ) si dhe njoftime të personalizuara që bazohen në veprimet e një grupi përdoruesish (të njohur ndryshe si segment ), të tilla si vizita e një faqeje të caktuar në faqen tuaj te internetit.

Taktikat e njoftimit me shtytje në internet për strategjinë tuaj të marketingut 2020
Këtu është një shembull i një fushate të personalizuar që përmban emrin e pajtimtarit, si dhe një thirrje të mirë për veprim që përmban përdorimin e pikave të shpërblimit

Personalizimi vazhdon të zbresë në listat e marketingut për shkak se sa i rëndësishëm dhe efektiv është në të vërtetë. Kjo duhet të rrjedhë në të gjitha përpjekjet tuaja të marketingut, duke përfshirë fushatat tuaja të shtytjes në ueb. A e dini se 80% e klientëve janë përgjigjur duke thënë se do të bënin biznes me markat që ofrojnë përvoja të personalizuara? Një mënyrë për ta bërë këtë është me fushatat tuaja të shtytjes në ueb.

Sigurohuni që të kontrolloni me analitikën tuaj të shtytjes së uebit në 2020 për të parë se si po ia kaloni. Testoni fushata të ndryshme, duke përfshirë ekzekutimin e testeve A/B , për të parë se çfarë përgjigjen më së miri abonentët tuaj. 2020 duhet të jetë e gjitha për t'u dhënë klientëve tuaj atë që ata duan, dhe mënyra se si arrini atje është duke kontrolluar të dhënat dhe duke u përshtatur në përputhje me rrethanat.

Përfundim
Fillimi i një viti të ri është koha e përkryer për të zbatuar disa ndryshime në marketing dhe biznes në përgjithësi. Shpresojmë që këto taktika për strategjinë tuaj të marketingut 2020 t'ju kenë frymëzuar për të provuar disa gjëra të reja këtë vit.

Nga taktikat e përditësuara të SEO për të ndjekur fragmentet e veçuara dhe kërkimet zanore, te popullariteti në rritje i përfshirjes së përmbajtjeve sociale, podkasteve dhe mikro-ndikuesve, deri te përditësimi i fushatave tuaja të shtytjes në ueb për të angazhuar me zgjuarsi abonentët tuaj, ju keni shumë gjëra emocionuese. për ta provuar këtë vit!

Me cilën taktikë marketingu prisni më shumë të filloni? Na tregoni!

Nëse jeni i ri në web-push dhe dëshironi ta provoni më në fund, mund të filloni falas me Aimtell ose të mësoni më shumë duke lexuar fillimisht Udhëzuesin tonë për Fillestarët .
Post Reply